PICHLERNE GYÖNGYI LAPJA
PICHLERNE GYÖNGYI LAPJA
H
SZÉP MAGYARORSZÁG
 
Támogatás

     

KLIKK A VEREBEKRE :) NAPI "LINK" AJÁNLAT:

gagner de l'argent

_________________ PayPal

 

                   ___________________________________

 

Global Money Factory

gagner de l'argent

 

 
MENÜ
 
A HÁROM GYERMEKEM, TÜCSI, VIKI, ÉS BETTI.:)
Már felnőttek! :) Szépek, jók, egészségesek!!!
 
Drága szépségeim :)

Gyermekeimnek ajánlom: 

"Egy idő után megtanulod a finom különbséget a kézfogás, és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes." 

Veronica A. Shoffstall

______________________________________

 
 
Bocsáss meg Uram, hogy egykor nem ismertem fel a védőangyalt, akit küldtél mellém abban a nehéz órában. Olyan rémesen egyszerű volt, görnyedt háttal jött felém, porosan, kopott saruban, szárnyak nélkül, törékenyen.
Még csak nem is köszöntöttem. Lenéztem, elhúzódtam tőle! 
Ki gondolta volna, hogy karjába vesz, felemel, átölel, és megment engem, azon a nehéz órán.
 
Már figyelek! Bárki lehet... angyalod.
                                                           Pichlerne
 

_______________________________________

AMENNYIBEN TETSZETT A LAPOM, KÉREM ÍRJON A VENDÉGKÖNVEMBE...

 

 HA NEM TETSZETT ITT NÁLAM, AKKOR...KLIKK A TYÚKOCSKÁRA.

 MINDENKÉPPEN ÖRÜLÖK, ÉS KÖSZÖNÖM HOGY MEGTISZTELT FIGYELMÉVEL.

...ÉS HA TÉNYLEG TETSZETT, AKKOR TÁMOGATHATJA IS LAPOMAT, AMIT KÖSZÖNÖM SZÉPEN.  

 

 az a bizonyos kisbetűs...: Lapjának hírdetéseit, saját reklámjait, kérem ne a vendégkönyvembe helyezze, erre a célra biztosítottam a menüben Önöknek, Mindenkinek helyet. Köszönöm.

 

 
sok pénz jön
 
PÁROM AZ IDEÁLOM.:)
RAJZ A FÉRJEMRŐL
 
Az én imádott Párommal:)
 
OKOSSÁGOK, VICCES MONDÁSOK A VILÁGBÓL, INNEN-ONNAN

" "

Az idézetekért nem tudok garanciát vállalni,

automata tolja, nem én szelektálom.

______ . _______

HA TETSZETT, AZ IDÉZET, KACAGJ VELEM!!! :D

______________________________________

KEDVENCEM MÉG AMI WINEHOUSE

Hogy egy Amyt kedvelő szavait idézzem:” Ilyen flegmán őszinte, hanyagul elegáns, szétesett mégis bűbájos és dögös énekesnő nagyon kevés van.”

 
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK / A KEDVENCEK
 
LINKEK
 
HASZNOS LINKEK
 
számláló

látotagó olvassa a lapot.


googlePR.hu - ingyenes PageRank

 
JÖJJÖN MÁSKOR IS
Indulás: 2004-10-01
 
REKLÁMCSERE


ReklámCsere.hu - Reklámozza ingyen weboldalát!

 
MÁV TUDAKOZÓ
honnan:

hova:
mikor:


 
kÖNYV / MEK
Keresés a MEK-ben:

Szerző:
Cím:
Téma:Szöveg:
 
Időjárás
 
Honnan?

 

Prof. Dr. Popper Pétertől
Prof. Dr. Popper Pétertől : "Soha nem akartam pszichológus lenni" - Interjú Popper Péterrel

"Soha nem akartam pszichológus lenni" - Interjú Popper Péterrel

T.A. és..  2007.06.07. 00:21

"Aki bármilyen vallás, bármilyen Isten, bármilyen meggyőződés, ideológia nevében bűntudat nélkül öl, az kilépett Isten korlátai közül, már nem ember, hanem démonná változott..."


Bookline: Ön eddig több mint 30 könyvet írt, legújabb könyve az idei Könyvfesztiválra jelent meg Praxis avagy angyalok a tű fokán címmel. Mi a nehezebb: az emberi lelket megismerni, meggyógyítani vagy mindezekről könyvet írni?

P.P.: Meggyógyítani.

Bookline: Egyes történeteiben szerepelnek bizonyos ”szabálytalan” módszerek, amelyeket a beteg gyógyulása érdekében alkalmaz. Gondolok itt a vásárlási kényszerrel küzdő jogász esetére, akit megtanított a Szondi-tesztre vagy a férjgyilkos asszonyra, akinek papi feloldozást nyújtott. A cél szentesíti az eszközt?

P.P.: Ha az eszköz nem káros, akkor a cél szentesíti...

Bookline: Vallásos családból származik, számtalan vallási irányzatot megismert, több évig élt Indiában, egy vallási közösségben. Miben hisz Popper Péter?

P.P.: Abban, hogy a hitnek nincs racionális magyarázata, tehát nincs mit elmondani róla.

Bookline: Nem mindig tudod az igazsággal a lelket meggyógyítani – mondja Luka, Gorkij Éjjeli menedékhelyében. A Vadkacsa c. Ibsen-drámában Hedvig tragédiáját egy hazugság, illetve ennek feltárása okozza. Mikor hazudhat a pszichoterapeuta és mikor nem?

P.P.: Hallgathat, de soha nem hazudhat.

Bookline: Kétféle ember létezik: olyan, aki kedvenc háziállata pusztulása után azonnal vagy némi idő elteltével új házikedvencet szerez be és olyan, aki többé sohasem. Ön melyik csoportba tartozik?

P.P.: Egyikbe sem. Az „idő múljon” csoportba. Nincs szükség azonnali végleges gyászra, sem vígasztalódásra. A kedvenc állatnak is jár gyászidő, kinél mennyi. Aztán majd kiderülnek az érzelmi igények.

Bookline: Sokat dolgozott haldokló betegek között, sőt könyve utolsó fejezetében a halállal való személyes találkozásairól számol be. Hétköznapjaink gondjai, ügyes-bajos dolgaink, tennivalóink legtöbbször elfedik a valódi lényeget, azt, hogy életünk minden percében számolnunk kell a halállal. Milyen a halállal szembenéző élet, Heidegger szavaival a halálhoz viszonyuló lét?

P.P.: Vagy úgy kell élni, mintha halhatatlan lenne az ember, vagy úgy, hogy bármikor kész a halálra.

Bookline: Napjainkban egyre több embert érintő lelki betegség a depresszió, az életöröm elvesztése. Van-e a pszichológiának hatékony módszere - a gyógyszeres kezelésen kívül - a depresszió leküzdésére?

P.P.: Van rosszkedv, gyász, bánat, szorongás, telítődés stb. Ezek részei lehetnek az egészséges életnek. Nem minden kedvetlen hangulat, belső fájdalom - depresszió. A depresszió pszichiátriai kórkép. A gyógyszeres kezelésen kívül, egyetlen igazi ellenszere az aktivitás, az aktivációs nívó fokozása.

Bookline: „Az udvariasság, mely mások teljes megértésén alapul, a legnagyobb erény, mert emberiességből fakad” – írta Kosztolányi. Jól gondolom, hogy rokonítható ezzel az a gondolat, amit Ön egy Siva-paptól hallott Indiában: "Mérhetetlen sok embert öltek meg a gyűlölet jegyében, ennél valamivel többet a szeretet jegyében, de a közöny, a visszavonulás, a magány jegyében még nem öltek meg senkit."?

P.P.: Nagyon fontos szempont! A buddhisták, a Taoisták, a konfuciánusok stb. soha nem gyilkoltak. Hírlik, hogy a Tízparancsolatban is tiltott az ölés. Isten a teremtéskor életet lehelt az élettelen agyag-emberbe. Az Isten az emberben tehát az élet. Az élet tisztelete Isten tisztelete. Aki bármilyen vallás, bármilyen Isten, bármilyen meggyőződés, ideológia nevében bűntudat nélkül öl, az kilépett Isten korlátai közül, már nem ember, hanem démonná változott.

Bookline: Ön tanított többek között a Zsidó Egyetemen, a Színművészeti Egyetemen és a Buddhista Főiskolán, rendszeresen publikált különféle lapokban, így a 168 Órában, a Mozgó Világban, és a Népszavában, 1997-98-ban Istenek órája címmel vallástörténeti műsort vezetett a televízióban, 2004 óta a Mesterkurzus állandó előadója. Előadásai telt házzal mennek, könyveit sok ezren olvassák. Van-e valami, ami hiányzik az életéből?

P.P.: A hivatás területén nincs. De szeretném, ha több derűs, szemlélődő semmittevő óra-nap lenne az életemben, mindenféle rossz érzés, mulasztás önvádja nélkül.

Bookline: Három könnyű kérdés a végére: Mi a kedvenc étele és bora?

P.P.: Kedvenc ételem a rakott krumpli és a pásztortarhonya (paprikás krumpli tarhonyával). Se bort, se sört, se pálinkát, se másféle szeszes italt soha nem iszom.

Bookline: Miért hagyta abba a versírást?

 

P.P.: Nem hagytam abba. Csak nem jelentetem meg őket, mert mint költő nem érzem magam tehetségesnek.

Bookline: Ha újra kezdhetné, ma is a pszichológusi pályát választaná?

P.P.: Soha nem akartam pszichológus lenni. Csak engedelmesen hagytam, hogy sodorjon az élet. Én már az érettségi körüli időkben, egy alkotmányos monarchiában a király barátja szerettem volna lenni. De sehol sem találtam nekem való királyt, sem monarchiát. A többi már szinte mindegy volt. Mindenesetre szerettem volna emberekkel foglalkozni és a művészetek-az irodalom, vagy a vallástudományok közelében maradni.

T.A.

 

 

Világvége, vagy korszakváltás? (Prof. dr. Popper Péter)

Ki akar tisztán látni a jövőbe? Meggyőződésem, hogy olyan jóshoz, akinek biztos tudása van a jövőről, senki sem menne el. A jóslásban éppen a bizonytalanság a vonzó: pontosan be is válhat, vagy csak körülbelül, vagy sehogy. Éppen ez az élvezetes játék benne.
Ki szeretné pontosan ismerni, hogy mit hoz a jövő? Betegséget, balesetet, tönkremenést? Sikert, házasságot, gazdagságot? Vagy mindezt vegyesen? És vajon mikor jön el a halála órája?Indiában, a Bangalorei buddhista kolostor apátja azt mondta nekem: „Maguknak, európaiaknak a gondolkodása döbbenetesen fegyelmezetlen. Mert mindig vagy a múlton töprengenek, ami irrealitás, mert már nincs. Vagy a jövőt fürkészik, ami a másik irrealitás, mert még nincs. Csak a jelent – az egyetlen valóságot -- nem élik át a szükséges intenzivitással.”

Nosza, furakodjunk be a jövőbe,a „még nincs” irrealitásába? Szorongjunk, hogy mi következik ránk a manapság sokat emlegetett 2012. évben?

Furcsa az emberi  lélek! Az apokalipszist, a világvégét vallásos szekták már sokszor megjövendölték. Soha nem következett be. S ami a legérdekesebb: a hívők nem ábrándultak ki, hanem számuk növekedett.
A régi ezoterikus iskolák fejlődésünk során kultúrkorszakok váltását tartják számon. Legősibb az indiai, ezt követte a sumér-babilóniai, majd az egyiptomi, ezután a görög-római. Mi pedig most a germán-angolszász kultúrkorszakban élünk. A kultúrkorszakok váltakozása néha radikális megrázkódtatásokkal, dinamikus történelmi eseményekkel jár, de a legfontosabb, hogy hatnak egymásra. Számunkra a legerősebb az egyiptomi hatás. Ők már rájöttek, hogy a lélek nem tudja elhagyni a testet, mindig a testnek kell őt elengednie. Még öngyilkos is csak a test tönkretételével lehet az ember. Ezért is balzsamoztak, hogy megakadályozzák a test anyagának szétbomlását, s ilyen módon fogva tartsák a nagy fáraók, főpapok lelkét – Egyiptom megsegítése érdekében. A test anyagának kultikus megőrzése -- egyes tudósok szerint -- a mai szellemi életben materializmusként jelentkezik.                    

A buddhista filozófia az emberiség fejlődését más korszakokra bontja: Föld korszak – Víz korszak – Tűz korszak – Levegő korszak.

A Föld korszakban alakulnak ki a szilárd anyagi testek. Végét a vízözön jelzi. Erről szinte minden mitológia tud. Pl. az indiai mítoszvilágban is van egy Manu nevű ember – aki megfelel a mi Noénknak – bárkát épít, állatpárokkal stb. A különbség csak annyi, hogy Isten – indiai nevén Krisna – félti az embert, és ezért óriási aranyhalként megtestesül, és kíséri, irányítja Manu bárkáját. A víz apadásakor a bárka ott is végül fennakad a legmagasabb ponton, csak ott nem az Araráton, hanem a Himaláján.
A Víz korszak – amiben mi élünk – a forma kultúráját szimbolizálja. A víz alakítja, formálja a természeti jelenségeket, a hegyeket és völgyeket, sziklákat, szakadékokat, folyómedreket stb. Ezért számunkra ebben a korszakban a forma a legfontosabb, amikor megítéljük a jelenségeket. A nők csinossága, egy autó formatervezése,, a bútorok, a ruhák divatossága, a művészi műfajok – szonett, ballada, eposz, vagy realista, szürrealista, absztrakt, futurista, expresszionista stb. festmény – és a végtelenségig sorolhatnám a példákat.
Sokan felteszik a kérdést: Apokaliptikus időket élünk, anélkül, hogy észrevennénk? A világ vége közeleg? Egy buddhista szerzetes megmosolygott: „A halál nem jár ilyen nagy léptekkel.”  Nem a világnak van vége, hanem a Víz korszaknak. A Tűz korszak következik. Most élünk a váltásban...
A Tűz korszak a dinamika periódusa. Az értékek csúcsára a gyorsaság kerül. Mennyi idő alatt gyorsul fel az autó 100 km-re? Közlekedés? Gyalog, lóháton, szekéren? Ugyan. Vasúton? Nem elég gyors. Autón? Az sem. Repülőn? Szuperszonikuson? Ma már a rakétáknál tartunk.
Érintkezés? Levélben? Ki vár hónapokig egy amerikai levélváltásra? Táviratban? E-mailen? Csettelünk? Miért nem válaszol már öt perce? A gyerekek évekkel korábban serdülnek. Már ifjúként pillanatok alatt akarnak karriert csinálni, meggazdagodni. A pillanat bulistáivá válnak.
...és folyton történnie kell valaminek. Minden nap szenvedéssé válik, ha nincs valami program, műsor, buli, koncert, de legalább hangos háttér-zene. Nagy szorongást kelt, ha néhány órát egyedül és csendben kell valakinek eltöltenie...
Az információk áradata zuhan ránk mindenfelől a világból. Értelmileg és érzelmileg feldolgozhatók? Nézzük a tévét: tömegsír – táncegyüttes – diktatúra gyilkol valahol, – ünnepi beszéd – akasztás – bűvész – vallásos félóra… Végül már semmire sem reagálunk. A komputereken úgy sikerült művileg „elmebajt” előidézni, hogy az adatfeldolgozási ütemüket meghaladó információ-tömeggel tömték őket. Egy idő után a gép megbolondul, úgy viselkedik, mintha mániás lenne, értelmetlen szósaláták ömlenek ki belőle. És mi? Tudunk még differenciálni? Vagy védekezésül a megőrülés ellen, úgy védekezünk, hogy fanatikussá válunk, egyetlen eszme rajongóivá? A másik lehetőség: közönyösek leszünk, már semmi sem érint meg igazán sem a világból, sem a társadalmi-politikai történésekből, még az Istenből sem, talán csak a biliárd, az ital, a foci, meg a szex…
Azok, akik a Víz korszakban nőttek fel, tönkremennek. Az ifjúság viszont viszonylag jól bírja. Ám őket is arra inti a bölcselet, hogy néha be kell illeszteni az életükbe egy-egy csendesebb Levegő korszakot..
A Levegő korszak a lelki-szellemi életet jelenti. A belső csendet, az egyedül maradást önmagával. A belső hangok mindig szólnak az emberben. Csak életünk zűrzavarában nem halljuk meg őket. S ami belülről szól, az mindenhonnan szól. Amikor minden szellemivé változik, elkezdődik egy magasabbrendű létezés. De ennek a korszaknak az időnkénti felidézése egészségesen tarthatja a Tűz korszak emberének a lelkét. Meditáció? Nevezhetjük így is. A lényege a belső csend megteremtése, a gondolatok, az érzelmek elnyomása, amit keleten úgy hívnak, hogy kiüresedés, „üres edénnyé” válás és türelmes várakozás, hátha az istenek, vagy a tudattalan belecsöppent valamit. Ha nem, az se baj. A belső csend gyógyító-megnyugtató hatása nem marad el.
Mégis mai életünkben túl sok a félelem. Marquez – a világhírű író – azt állította, hogy az orvostudomány hamis utakra tévedt, amikor az élet hosszúságát nevezte ki abszolút értéknek. Holott az igazi érték nem az évek száma, hanem az élménygazdagság. Kilencven év színtelen, unalmas élet, szegényebb, mint hatvan év, ami történésekkel, élményekkel telített.
Szerinte a szorongás tesz tönkre minket, elveszi minden életörömünket. Sütit nem ehetünk, mert a cukor, a szénhidrátok, az elhízás. Marhahús, baromfik, disznók ijesztő betegségeket terjesztenek. Zsiradékok, szalonna. töpörtyű – Isten őrizz! Érelmeszesedés. Napozás a tengerparton – rákkeltő. Szexuális kalandok? Az AIDS idején? Egy jó kisüsti, vagy nemes bor? Függő szenvedélybeteg leszel. Csakhogy, érdemes így élni? Minden örömtől megfosztva. Az írónak igaza van!

A félelem nemcsak meggyötör, hanem agresszívvé is teszt minket. Gyűlölködővé, bizalmatlanná, ellenségessé mindennel szemben, ami ismeretlen, másféle, mint amit megszoktunk.

Gyűlölni kezdjük az idegeneket, a másféle kultúrájúakat, vallásúakat, másféle bőrszínűeket. Csak egy uniformizált, azonos jelszavakat ordító tömegben érezzük biztonságban magunkat.
Talán jobb lenne, ha nem erre tartanánk, hanem megőriznénk önálló gondolkodásunkat, egyéniségünket. Mit is tanácsol a Hamletben Polónius, vagy híres regényében Eric Knight? Légy hű önmagadhoz!

 

 


 

 
HALOTTAIM EMLÉKÉRE...
HALOTTJAIM EMLÉKÉRE
 
LEGYEN EZ EGY SZÉP PILLANAT
 
giff

 
Rendelhető: pichlerne@gmail.com /06209282976/Japán Kristálygomba, Tibeti kefírgomba


Get your own Poll!
 

 

 
CHAT
Üdvözletem, Az elmúlt egy óra üzeneteit tárolja csupán a chat. Kérem, ezt figyelembe venni
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Bihari Andrea Művésznő festménye.
Örülök, mindig jó szívvel, Tisztelettel...
 
Az Ön Tiszteletére...mert emlékezem
 
Gyönyörűséges látvány
Kedvencem
 
továbbá

 

 

 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
CIGÁNY VAJDA JÓL MONDJA/ megtekinthető a videó/
 
Linkek / Kedvencek2
 
MENÜ 2
 
ELKOPTAM MÁR, UTAMAT JÁRVA!
Meddig járom még utam? Talán ameddig a sarum bírja.
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
G-MAIL BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
NÉVNAP

 

 

Google

 

 

 

Cathérine Deneuve a tévében

 

 
NAPTÁR
2018. Május
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Apróhírdetés
 
SMS- HÍRDETŐFAL
 
képes
Tartalom
 

Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND